Boberfacebook and all the wonders of the intertubes

Sploh ne bom težila o tem kaj točno facebook places je in kako slaba zadeva je to, ker o tem težijo povsod drugod že dovolj. (Če ne veste, googlajte ali poklikajte naokrog, potem pa prenastavite svoje security setings). Malo bom špekulirala o prihodnosti, to vsi radi počnemo.

V službi moram danes napisat nekaj plačanih PR člankov za slovenske internetne strani in zato sem si vzela čas in malo klikla po njih, da se bo članek čimbolj blendal in in bo uporabnike zanimal, čeprav je vse skupaj itak bullshit. hvalabogu imamo v sloveniji zakon o tem kako hudo poudrajeno more bit katere objave so plačane in katere ne. čeprav sumim, da nekateri nevešči vseeno ne opazijo.

Ena izmed strani za katero pišem je cosmopolitan.si. Na njej me je v popolni šokiranosti od bigbrotheraste narave fb places, še bolj šokiral menstrualni koledarček. Ok, sej je zadeva verjetno uporabna in zankrat verjetno ščiti vse te kočljive osebne podatke, ki jih tja vnašamo. Ampak kako daleč smo od tega, da boš imel tole koledarsko opcijo na facebooku in se bodo potem tvoje prijatljice lahko tagale na tvoj koledar, da boste skupaj šerale svoj PMS. In si za male denarce, 1$, pošiljale imaginarne sladolede in objeme, ker pri pmsu pač pomagajo. In fantje bodo lahko tegali svoje punce, da jim bodo lahko prijatelji pošiljali imaginarna piva, za tolažbo, za 1$.

Potem bodo pa tam na desni, med reklamami, ko boš z najhujšimi mensrualnimi krči v statusu jamrala kako boš rodila svojo maternico, kr nankrat same reklame za menstrualne skodelice, čajčke proti krčem in tampone.

Morda bi mogla pa to celotno idejo prodat, ampak služba mi še ni dovolj sprala možganov, bom zanekrat samo jamrala na blogu:)

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 podplat (naročite se na komentarje) komentira:

  Navadna plahitca (čaj, poparek) odlična stvar lajša vaše tegobr.

  Objava 19.08.2010, 15:25
 2. 2 podplat (naročite se na komentarje) komentira:

  PLAHTICA

  Objava 19.08.2010, 15:26
 3. fenchurch 3 fenchurch komentira:

  am, hvala za nasvet:)

  Objava 19.08.2010, 16:13
 4. 4 podplat (naročite se na komentarje) komentira:

  Preverjeno tudi med nosečnostjo. Če se meša z limonino travo je malo boljši okus. Poparek in ne prekuhavanje.

  Objava 19.08.2010, 16:43
 5. 5 dahvor komentira:

  …pa to ze laufa, mogoce se malo rocno … meni redno nudijo tablete, da bom k’ bajonet ga mel…pa sem avte pogledu, ce je ze leteci-frleci u prodaji…sem u treh dneh vse avte sveta vidu…skorej nobenga nisem poznal-vsi so se mi, po preletu tanajvecjih crk, zastonj zazdeli…zdeti=videti-so na tv rekli.

  Objava 20.08.2010, 18:50
 6. fenchurch 6 fenchurch komentira:

  zankrat laufa bolj omejeno- fantop dajo reklame za fante, puncam reklame za punce. seveda pa je ideja v prihodnosti taka, da ti bodo zanli nekaj ravno v trenutku, ko boš mislil, da to rabiš ponudit. poudarek na misliš… in to je precej zastrašujpče, ampak po drugi strani mi pa vsaj ne bodo dajali reklam za stvari ki jih niti podrazno nočem. to pa tudi ni slabo.

  Objava 21.08.2010, 10:52

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !