BoberKošute (ali gradnja snežnih hiš na nesnežnem Pohorju)

Košuta je, v nasprotju s splošnim prepričanjem otrok, žena od jelena. Njih pa gojijo na kmetiji od bice(tako korošci imenujejo babice) od mojega dragega. In to kmetijo smo včeraj na Arehu v bolj ali manj nečloveških razmerah zgradili iz snega – ker je brat ene izmed mojih najboljših prijateljic organiziral Gradnjo pohorskih bajt in to tako dobro, da je kljub kroničnemu pomanjkanju snega, ob Ruški koči včeraj vseeno nekako zraslo 7 sneženih stavb. In naša je bila druga najboljša. Ha-ha!  Ampak začnimo na začetku…

Skoraj vsi skupaj smo se dobili v petek zvečer in pojdeli vse čokoladne kekse. Za  to priložnost sem jih tudi pekla. Med vsemi neresnimi bedarijami nam je nekako vseeno uspelo nardit semi načrt, da se dobimo v soboto ob 9:30 na Arehu in zgradimo najvišje ležečo kmetijo na Pohorju, ker je edina hiša na Pohorju, ki jo vsaj nekdo od ekipe dodobra pozna. Sklenli smo tudi, da se nam bo reklo košute, verjetno zato, ker je ta beseda še kr smešna. In ker so prikupne in tudi nas 7 je neverjetno prikupnih.

Eden izmed članov(moškega spola) se je zgodaj zjutraj odločil, da rabi čiste lase, zato smo mariborski del ekipe tako ali tako zamujali. Potem smo zamudili še malo bolj, ker se je moj dragi pri Hočah spomnil, da je v šparu pozabil vse “načrte”, ko jih je iz nahrbtnika umaknil pivu.  Tako smo približno ob desetih vseeno uspeli prispet na Pohorje in v rahlem strahu spoznali, da ima 3/4 ekip že narejene temelje, nagrabljen sneg, eni imajo pa zgrajeno že celo cerkev.  Nizozemski predstavnik ekipe nam je na srečo vsaj priboril 3 bale sena, ki so služile kot osnove hiš- snega je bilo dosti premalo, da bi bile hiše lahko povsem snežene. Fantje so se potem na hitro lotli borbe za sneg, ki je na velikem kupu čakal na tekmovalce ob strani igrišča. In izgledalo je nekako takole:

Potem smo kaki 2 uri brezglavo metali sneg na kup, pili različne alkoholne dobrote, ki so jih nosili prijazni konkurenti, zmrzovali, ker je postajlo vse hladnje in nas je zajemala megla in uživali ob najboljšem, kar ima ponuditi slovenska glasba. Z vsakim požirkom piva je postajalo topleje, “Dalamtinski miks” o celjankah in laščankah več ni zvenel tako grozno in od neke druge ekipe smo si sposodili zelo uporabno orodje – velike lesene deske, s pomočjo katerih nam je potem vseeno uspelo narediti temlje za hišo. Pred mailico, ob 12ih je vse skupaj izgledalo takole:


Priznati moram, da se me ja malo loteval obup- vsi ostali so že delali okna in barvali z raznimi barvili, mi pa smo imeli škatlo, pa še to ne posebej lepo ali simetrično. Ampak malica in kuhano vino dvigneta še tako zlomljenega duha. Tako se je tudi meni izjava sotekmovlake takoj po malici zdela smešna. “Kaj vi še nsite obupali al kaj?!” je vprašala. Hah, sploh ni vedla kaj jo čaka.

V preostanku časa, smo se namreč neizmerno bližali popolnosti. Kordinator naše ekipe je neverjetno pikolovski in bolj sem govorila, da je vseeno kako ravna je streha, bolj jo je ravnal. In potem smo morali biti pač še vsi ostali natančni. In to je izgledalo takole:Ne vem zakaj jaz na večini slik samo nemo strmim v hišo in zgleda, kot da nič ne delam:) Ker sem delala, drugače danes ne bi mela tak hudega musklfibra, da lahko normalno funkcinoram samo s pomočjo lekadolov…

In naenkrat nas ljudje več niso gledali pomilovalno, ampak so nas hodili občudovat. In to povsem zasluženo. Kajti čisto na koncu nam je uspelo zgradit tole:

In še za primerjavo originalna hišica:

Ok, razmerja mogoče niso 100% prava in nekak ni bilo dovolj snega, da bi nardili hrib, ampak dejansko je bila naša hiša nam najlepša. In izgubo 1. mesta pripisujemo korupciji. Ali pa velikemu stolpu, ne vem. Jaz sem bila na vsak način navdušena nad našim končnim rezultatom. Dovolj, da vas bom zdaj posiljevala s še več slabimi slikami iz vseh mogčih drugih perspektiv:) (večina slik je delo koordinatorja in njegove boljše polovice, postavne novinarke iz večera (to besedno zvezo sem mogla nekak stlačit v ta post:) Ostale so slikane z mobitelom. In ena je iz interneta. Tako, da je zadoščeno avtoskim pravicam)

Ps: tole je pa zmagalo:)

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 Luss komentira:

  ja, kje so pa ostale bajte? al pa vsaj prvonagrajena?:)
  ko tale vaša zgleda super in me res firbec, kake so druge.. še posebi ko res ni jasno, od kod ste vseen napraskal dost snega ;)

  p.s. ono s košutami – tud js sm mela dost cajta probleme, da jeleni pa srne niso lupčki pa lubice :D

  Objava 13.02.2011, 22:14
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  Ok, bom dala še zmagovalno sliko, na netu pa še ni ostalih;) verjetno bojo. Sneg so pa pridni fantje meda 4 ure basali na en kup iz okolice:)

  Objava 13.02.2011, 22:45
 3. 3 Luss komentira:

  hvala, mojem firbcu je zadoščeno :D
  ampak vaša bajta je res bolša (in res nimam razloga za pristranskost).. bol real zgleda.. zmagovalna je pa hotla neki dosečt, ampak so bli premal natančni al kaj..

  to seveda govorim kot mojster kiparstva in na sploh vsega :D

  Objava 14.02.2011, 16:52
 4. 4 Nadja komentira:

  Sicer ne vem kak ti lahko taki veliki hisi reces hisica ;)
  Hej, smo pa tak dobri, da se popolni neznanci hvalijo kak so lepo zgradili.. haha :D

  Objava 15.02.2011, 10:15

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !