Bober24 is just 42 spelled backwards*

Prvič po 10000 letih moj rojstni dan vremensko gledano ni skesn. (lani se ne spomim kako vreme je blo, predolgo sem bla v službi zaradi projekta, ki ga, as always, nismo dobili, čeprav smo bili najboljši (to ni moja samovšečnost, povedali so nam. Zares sovražim politiko. zadnje dni še posebej.). In prvič sem šla v novo fancy mariborsko restavracijo Happy pek, ker sta kar dva sodelavca povedala ta teden kako neverjetno najboljša je. In prinzati moram, da se mi je ob brusketah s paradižnikom in feto, predvsem zaradi vonja sveže bazilike, milo storilo. Ker je magdelničasto dišalo po poletju. Vse ostalo je bilo dobro, ne pa tudi odlično. Ampak vsekakor vredno svojega denarja (6 ljudi se nas je pošteno najedlo, in tudi malo nazdravilo, za 84 €. in jaz sem jedla škampe:)). Edina napaka je bil neverjetno skesn natakar, prvič v življenju nismo pustili napitnine. Ampak serisously, ne more bit ves koncept gostilne okoli veselja, če se natakar ne zna smejat. Počutla sem se, kot da jem na bone. In to pove marsikaj.

Sicer pa, ja , point tega posta. Torta… Zandje čase imam en tak pekovski crush na Buddya, cake bossa, in vse 3 sezone sem zmlela v enem tednu. Naročila sem si tudi 2 knjigi o dekoriranju tort in začela sanjat o tem, da bom imela slaščičarno, ko bom vlka.(za rojstni dan mi je moj najljubših oblikovalec že nardil logotip. malo neved in malo za hec.:)) Potem so se pa dogajale bedne stvari v mojem življenju zadnji tedn in je bilo vse malo depresivno in se mi ni dalo pečt.  Ampak v službi sem vsem obljubla torto in lani sem zablestla s čokoladno smrtjo, letos sem morala nekaj zmetati skupaj. In sem zmetala. Grdo. Ok, ni grdo, ni pa lepo. (je pa skoraj profesionalno fotografirano. tnx d.p.:)) pa dobro tudi, ja. vse na njej je homemade, tudi praline. In čokoladne jagode tudi (čeprav te ni nekaj ful težko nareit. se pa splača). Noter je obični čokoladni biskvit, ganaš (smetana+čokolada+stepanje) in maline. o nom nom.

In sicer, me boste vprašali, kot me vprašajo vsi: kako je biti skoraj star? Bullshit. Zadnje leto je bilo zanimivo in dosti preveč polno preprek in spremeb na slabše. In če ne gledamo na koledarsko leto, ampak rojstnodnevno, se končuje v stilu: polno negotovosti, nevednosti in pesimizma. Saj je bilo tudi lepo ja, ampak upam, da mi bo številka zrcalno nasprotna Odgovoru, prinesla moj odgovor na vprašanje o življenju, vesolju in sploh vsem. Čeprav je osnovni problem še vedno isti… Verjetno ne najdem pravega vprašanja…*

*če se vam zdi vse skupaj eno vlko bluženje in vam ni ama nič jasno, pogooglajte malo kdo ali kaj še je fenchurch, razen ulice v londonu in trgovine s cotami:)

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 k a t j a (naročite se na komentarje) komentira:

  kaj pomeni ’skesn’? :)

  drugače pa vsekakor vse najboljše! tortin izgled obeta njamsi okus.

  Objava 13.03.2011, 20:51
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  Hvala:)

  Skesn pomeni točno to, kot zveni. Pač predstavljat si moraš, da si na toplem pa moraš it ven pa pogledaš skozi okno pa je megla, pa dežuje pa tam ene 3 stopinje. hkrati si pa po naključju pojedu limono. občutek ki ga imaš v tistem trenutku, je skesnost:)

  Objava 13.03.2011, 22:06

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !