BoberPoletne diete

WTF? Danes je najdalši dan v letu, kar po domače pomeni, da bo šlo od zdaj naprej samo še navzdol? In konec junija je že, jaz pa nisem zrihtala bolj ali manj ničesar? Ne, skoraj nič ne bom jamrala kako me noben mentor ne želi vzeti pod svoje mehke peruti in me popeljati do naziva univerzitetnega diplomiranega medijskega komunikologa interkativne grafične komunikacije. Ne, na ta laskavi naslov bom očitno čakala malo dlje, ampak nimam pojma kako dolgo, ker preprosto res nimam ideje za temo diplomske naloge, ki bi jo sprejel katerikoli od profesorjev, ki mi na prošnjo niso odgovrili s preprostim odgovorm da je mentrostvo pač povsem nemogoče. Sicer se po diplomi pri meni praktično ne bi spremenilo skoraj nič, zgolj širše sordstvo me več ne bi spraševalo kdaj bom končno izobražena. Tako da ne, ne bom o tem (*sem pa več kot pripravljena sprejemat predloge za bizarne teme diplomskih nalog iz področja hmmm, česarkoli, kar očinto ni oglaševanje).

Pisala bom o tem kako sem prvič v življenju začela z dieto, ki mi zapoveduje kaj vse lahko v enem dnevu pojem. Hah, boste rekli, kako nezdravo in nemuno, ampak ne, ni. Zadeva pravzprav sploh ni dieta, ampak dvomesečni tečaj zdravega prehranjevanja in življenja, ob katerem pač hujšaš. Ko dosežeš želeno težo ješ malo večje količinega tega kar si jedel do tiste točke in srčne bolezni se te bodo ogibale v velikem krogu.  Kar je za mene z družinsko zgodvino straih staršev z boleznimi srca in ožilja s statisko 3/4 precej pomembno… Jedilniki so ustvarjeni tako, da dobiš vse kar je po mnenju kardiologa, ki je knjigo napisal, za tvoje življenje nujno potrebno. Vsak dan imaš na jedilniku tudi zdravo sladico, ki jo lahko, ako si to srčno želiš, zamenjaš s kozarcem vina/piva(thank god or that. čeprav kao naj sploh ne bi pil, če imaš v širšem družinskem krogu zgodovino odvisnosti od alkohola, ampak se na tem mestu vprašam, koliko slovencev bi sploh še lahko pilo v tem primeru…). Tudi grešiti ni greh, zgolj več moreš telovadit in tega ne smeš počet vsak dan. Basicly je zgolj dieta zdrave kmečke pameti, sledim ji predvsem za to, ker mi ni treba razmišljat kolko česa morem pojest, ampak mi to pove jedilnik. Ki je btw malo preveč nasičen z azijsko hrano, ampak pomoje se bom navadla… Morda vam bom vsakega tolko težila s tem kolko sem shujšala ali pa ne, ker je menda javno razglašanje diet dobro za motivacijo:) Nikakor vam ne mislim povedat svoji začetnih meritev, povem lahko zgolj to, da je moj cilj v naslednjih mesecih(tam nekje 4) shujšati tam nekej 10-15 kg… Wish me luck.

Ah, pa še to, v nedeljo smo se od mojega nezdravega življenja mogli poslovit kot se šika. Z odlično pito (ki jo pripraviš tako, da spečeš testo po pravilu 3-2-1, daš noter bio burbon vanili pudnig z dvema rumenjakoma in po mili volji okrasiš s sadjem. onomnom.

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 MaYc| (naročite se na komentarje) komentira:

  good luck :) js sm že 1 mesec na ločevalni…pa je že minus 5kg…zdej se bomo potrudl d bom več telovadla :) d bo še hitrej šlo dol :)

  Objava 21.06.2011, 18:37
 2. Mario Mann 2 Mario Mann (naročite se na komentarje) komentira:

  Veliko sreče pri kilah! Drugače se pa popolnoma strinjam, po pameti in bo. Meni je šlo v zadnjih štirih tednih dol v povprečju po pol kile na teden Sliši se malo, ampak če poračunaš, to recimo v pol leta nanese 13 kil. :)

  Objava 22.06.2011, 08:02
 3. fenchurch 3 fenchurch komentira:

  tudi moja dieta predvideva “a pound or two a week” kar ni kaj dosti več kot pol kile v povprečju in menda ej tako tudi zdravo hujšat. na vsak način se hočem izognit jojo efetu in mislim da je na tak način najlažje:)

  sicer se ja prav fajn gibat, jaz npr grem vsak dan v službo s kolesom (6 km v eno smer), kar na koncu tedna kr nekaj nanese. in če greš še na kak bližnji hrib ali kaj podobnega sploh ne rabiš preveč razmišljat o tem kak boš kuru kalorije:)

  Objava 22.06.2011, 08:47

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !