Boberosje gnezdo ft. brioshi by Julia Child

Jup, na nek zelo bizaren način sem zatreskana v Julio Child. Človek jo preprosto mora imeti rad, tudi če njeni recepti velevajo, da je kruh potrebno pripravljati 8 ur.  Potem, ko sem natančno preštudirala poglavje o kruhih v njeni knjigi in pogledala vse njene vide o kruhu, ki jih je Nebor našu na netu, sem sklenla, da moram nekaj podobnega probat sama. Seveda ne bom čakla 8 ur, za kaj takega sem premalo potrpežljiva in seveda ne bom pekla zgolj francozov, za kaj takega sem preveč sladkosneda. Spekla sem osja gnzeda. Spomnim se, da so bila neskončno popularna kakih 5 let nazaj, to je potrdil tudi Nebon. Smešno, njegova mama in tete na koroškem, moja mama in njene prijatljice na štajerskem, vsi so pekli osja gnezda, dokler se jih nismo prenajedli in so jih vsi množično nehali pečt. Ampak meni se jih nezansko lušta. In ker noben recept na netu ni bil dovolj sofisticiran sem nekako ustvarila svojega. Seveda s pomočjo Julie.

Njen recept za pan brioche (ali kakrokoli že je), sem malo priredila. Vzela sem 400 g moke, 3 jajca, 100g masla, 1 vrečko suhega kvasa, malo mleka, malo vode, malo cukra, malo soli. Seveda se povsem zavedam, da prehitevam in posledično zadeva ne bo popolna, ampak prvič sem pustila testo vzhajat zgolj 2 uri  in drugič je bilo veerjetno samo okrog uro. Potem sem testo razvaljala in ga premazala s kremo iz mandlejv, orehov, rumenjaka, ruma in pokuhane smetane. Pozabla sem na cimet. Cimet bi bil awesome. Nikakor nisem pozabla na rozine. Rozine so zlo. Vse skupaj nsem zvila v eno rulado, potem pa narezalka malo daljše kose in jih pokonci nadevala v model za torto, da je nastal venec. Pričakovala sme krog, pa je bilo testa premalo. Ampak file ravno dovolj, tako da sej je poklapalo.

V zelo vroči pečici sem pekla 10 minut in v malo manj vroči še 10. Pojma nimam, če je prav tak, amnpak dejansko so nastali presneto dobri. Zraven sem, seveda, pripravla vanilijevo kremo. Brez vanilijeve kreme so dolgočasni in suhi. In brez pudinga ali škroba je, da ne bo pomote. Tak amater prav gotvo nisem! (Dejstvo, da ima cela sladica v svojemj jedru 6 rumenjakov in 3  beljake, bomo ignorirali. V resnici bi jih moglo bit 9…)

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !