Boberše malo, pa lahko srečna umrem

Okrog hišne torte v čjanici Čajek v Mariboru je spletena neka fama. Vsi, ki so jo kadarkoli probali (in niso povsem brez okusa ali sladkorni bolniki) jo obožujejo. Stvar gre tako daleč, da eni hodijo tja zgolj zaradi tortice, četudi jim gre splošno intenzivno pretntious vzdušje (tudi MB ima svoj delež hipsterejv, mladih umetnikov in sami sebi pomebnih ljudi, ki se tamkaj zbirajo. in nekoč sem spadla med nje, priznam, preden me kdo obtoži zanikanja… ampak tako je v najstniških letih…) na živce. Tortica je pač veredna tega. Vredna je 28.000 kalorij, ki jih ima en košček (there are things that taste better than skinny looks like), vredna bi bla velikih količin denarja, vredna bi bila pešečačenja peš 10 kmv dežju do nje.
Njena skrivnostnost je podkovana s tem, da nihče nikoli ne izda njenega recepta, ker ga “nihče ne pozna”. Peče jo menda ena stara gospa itd. Seveda smo imeli zmeraj zabavne zgodbice o njeni skrivni pekarni miš maš in podbnih zadevah. Nekoč smo zvedli, da vsebuje 12 jajc in vsem se je zdelo, da smo samo korak od cilja končega spoznanja. Well, nismo bili. Enkrat sme nardila kapkejke, navdihnjene z njo in bilo so prekleto dobri, ampak niso bili tortica.

Potem pa smo v petek šle po službi na pivo v Isabello. Isabella je blazno fina, če boste kdaj v Mb, pa ne boste vedli kam. Ja, pošta je mariborski Hipsterstreet in ja tudi tukaj se zbirajo pretentious umetniki, ampak se razporedijo po več lokalih in niso tako nasičeni kot v zgornjem nadstropju čajEka.  In v izabelo imajo Čokoladno skušnjavo, ki je sicer še nisme preizkusila. Pri sosednji mizi je gospod iz natakerice poizkusil zbezljati recept in ni ga želela izdati. Zreklo se ji je zgolj, da je brez moke. Potem sme seveda samozavesto povedala svojimi kolegicama, da je prav gotovo francoska/kalifornijska/no flour čokoladna torta(vse so ista stvar, zgolj imenujejo se različno). In verjetno tudi je, ampak morem probat, preden 100% trdim. Nakara je K. (če to bereš in te ne moti tvoje izpostavljanje imena mi lahko poveš. verjetno ti bo marsikdo hvaležen:)), kar tako, mimogrede, rekla: “Ja, sej v čajnici imajo tudi hišno torto, ki je vbistvu reform torta.” Kot, da to ni nič posebnega. Kot da je povedala, da je zunaj lepo vreme. Kot da se sploh ne zaveda, da me je odrešla 15 letnih muk iskanja. In, iskalci resnice, povem vam… Svetu gral smo odkrili. Zgolj orehe daš v biskvit, namesto lešnikov. In sladkor v prahu v kremo.

(recepti za torto tukaj, tukaj in tukaj. Jaz sme dala v testo samo 100g sladkorja in sicer rjavega (ker belega sploh nikoli nimamo doma) in še malo manj v kremo. hrustal je rjavi sladkor. Ampak priporočam rjavega v prahu za kremo in navdenga za testo, vedno. Rjavi v sladicah vse izboljša.)

Ps: grda je kot malo kaj v življenju.

ps2: očitno mam neke čudne nastavitve pri konverciji v jpeg v photshopu, za to so brave še slabše kot na realni sliki, ampak zdaj morem na zumbo in se nimam časa ukvarjat s tem. hočem pa objavit tole. to more prit v svet!

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 Nadja komentira:

  Glede na to da sem iz Slovenije do tukaj pritovorila slabo kilo orehov… hmmm.. :) In glede na to, da nimam prevec rada potice.. hmmm.. :) We shall see!

  Objava 7.11.2011, 17:33
 2. 2 Žiga komentira:

  Bu. Nauči se črkovat in postavljat vejice, nakar začni malo boljše označevat ljudi, ker ne vem, od kod ti tolko pretentious umetnikov na Poštni. Gos.

  Objava 9.11.2011, 22:03
 3. 4 oolong komentira:

  Pravila igre. Za vodenje blogovske platforme potrebuješ: profesionalnega lektorja, progesionalnega fotografa, nadkuharja, stilista, pisatelja, moderatorja… A to, da je to hobi projekt in veselje? Prostega časa nimamo in sploh se ne smeš imeti fajn!

  Ups, pozabila sem na profesionalnega predalčkarja ljudi. Se mu opravičujem.

  @fenchurch: še vedno sem ti dolžna kavo. Si še za?

  Objava 10.11.2011, 14:38
 4. fenchurch 5 fenchurch komentira:

  @oolong: z vesljem. lahko tudi na poštni:)

  Objava 10.11.2011, 14:51
 5. 6 oolong komentira:

  @fenchurch: to s poštno mi ni bilo nič jasno par trenutkov. Ne se tak izražat do še ne najbolj domačih ljudi v MB, ko boš mogla met še prevajalca za blog ;) Kam pa hodijo intelektualni snobi?

  Objava 10.11.2011, 20:29

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !