BoberZdravo nedeljsko kosilo

Verjetno se moji bolj resni bralci spominjate tega. Well, things have changed around here… Spet sem na dieti in zaenkrat mi, spet, uspeva. Tokrat imam na srečo neskončno časa za posvečanje kuhanju in telovadbi in nikjer na vidiku velike distrakcije, kot je bil nazadnje festival Lent, po katerm mislim da sem obupala:). In tako nedejlsko kosilo po novem izgleda takole:

Jap, malo manj je vsega skupaj. Zgolj tuna, školjke in koromač. Ampak verjamite mi, vseeno zelo okusno. In če bi vi radi pripravili kaj podbno zdravo okusnega, tukaj recept:

1. Tuna- tuna zgolj popramo na obeh straneh, lahko tudi malo polimonamo in spečemo v ponvi brez olja. Na vsaki strani 2 minuti, v jedru mora biti roza. Na koncu jo posujemo z nasekljano mešanico petršilja in listkopv, ki ostanejo od koromača. Enako postorimo z jakobivimi školjkami, ki bolj kot ne služijo kot sladica:)

2. Koromač. Koromač je ena izmed mojih ljubiš prilog h katerikoli ribi. Če ga še niste jedli- okus ima po nežnem janežu(sta v sorodu:)). Do sedaj sem ga sicer ponavadi kuhala v vinu in na koncu zalila s kakim deci smetane ali bešamelom, ampak tudi na bolj zdrav način je odličen. Koromač očistimo (ako kdo ne ve- to pomeni odrezat vse ven štrleče palce in oleseneli del na dnu (tako npr pri zelju)). Narežemo na rezine in za 10 minut vržemo v krop. Tačas kako polovico stebla pora, pol normlane člebule in 2 stroka česna popečemo na žlici olja. Ko je koromač pokuhan, malo vode od kuhanja prilijemo poročebuličesnu in dodamo še koromač. Še kakih 5 minut dušimo in je gotovo. Dober tek:)

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !