BoberAri je slab maneken… ampak luškan

Včasih, preden sem imela psa in potem še malo, ko smo že imeli psa z dosti preveč kože, da bi sploh čutil okoliško temperaturo, so se mi zdela pasja oblačila redicoulous. Ponavadi so se mi čivavice smilile, saj vedno zgledajo, kot da jih lastniki oblačijo za svojo zabavo. No, ko je Ari prvič šel 100 metrov pa snegu in vetru in splošnih razmerah, ki trenutno vladajo in se začel koj brž trest, jokat in ni htel nikamor več, mi je postalo jasno, da pse pač včasih zebe. Kljub dlaki. Ker so mali in suhi in nimajo velike mastne izolacije, kot npr jaz. Za to sem mu, kaj pa drugega, zašila plašček.

In ker je bilo tako preprosto, sme sklenla napista tutorial. Grobo osnovan je na temle od gospe Stewart.

Najprej morate izmeriti svojega psička. V namen šivanja  potrebujete sledeče mere. Rdeči črti sta za osnovni plašček, zelne pa za paske. Vse lahko izmerite precej šlampasto, na koncu se nekako izzde.

Potelj izrežite blago, sledeč spodnjemu diagramu. Vsa razmerja na sliki so zgolj simbolična. Potrebujete torej kvadrat, ki bo dolg in širok tako,da psička pokrije,  1. pas, ki ga boste pritrdili spredaj, 2. pas, ki ga poste potrdili na buhiju in 3. pas, ki bo prva pasa povezoval in bo potekal med prednjimi tacami. Oboje izrežite iz zunanjega blaga, za katerega bi blo awesome, če bi bil vodooporen, ampak ga žal nisem imela. In nekega flisa, ki bo topel za podalgo. Naslednji korg je bolj prefinjeno rezaznje. Oba osnova kvadrata(iz obeh vrst blaga) je za moj plašček potrebno prepogniti na pol (najbolje kar skupaj, enega na drugem) in narediti na zadnjem delu neko random krivuljo, ki bo pristajala vašemu psičku. Lahko pa pustite kvadrat, kot Martha. Traka za spredaj in na trebušek je potrebno zaokrožiti za esteskost, ampak znova, če ste leni, po tem ni potrebe.

Vse notranje in zunanje kose blaga je potrebno združiti. Najprej zašijete z lepima stranema skupaj skoraj okrog in okrog, potem skozi nezašiti del obrnete in zlikate.

Pase združite tako, da v odprtini, ki sta ostali od obračanja, date vmesni trak (tisti za med tačkami) in zašijete.

Na koncu našijete gumbe na osnovni kos in sicer tako, da preprosto probate plašček s traki na psičku (če je vsaj malo taki kot Ari, priporčam uporabo asistenta), narišete najprimernejša mesta in zašijete. Arijev zgleda takole neoblečen.

Ja, prvič sem z novo mašino šivala gumbnice. Sama jih meri itd. Imela sem par težav…:) In ja, vpenjala sme že izrezan ko za vezenje, in nisem bila pozorna na sredino. Ampak ko ima oblečeno, se itak ne vidi:)

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !