BoberKonec postenja

Včeraj je bil peti in s tem zadnji dan mojega posposta s sokom. Že tretji dan sem se pravzaprav odločila, da je 5 dni the goal lenght, ker več prav gotvo ne bi vzdražla. In kaj imam tako za povedat po koncu?

Shujšala sem za več kot 3 kg. Seveda vem, da bo nekaj takoj prišlo nazaj, nekaj pa bo ostalo v konceptualnem vesolju. Ker mam imam namen dalje jest zdravo in se gibat. Komaj čakam na prvo kolesarsko turo. In vreme, da bova z Arijem začela hodit na Pohorje. Čisto zares.

Prav tako mislim, da sem nehala kadit. To sme sicer nardila že 3x, moj rekord je bil 4 mesece brez čikov, ampak potem so se dogajale stvari, ki so me naredile zelo živčno in sem spet začela. Zdaj so sicer spet na obzorju (met najbolj strogo mentorico za diplomo, ki popeni že zaradi manjkajočih vejic, morda za nekoga, ki jih nikoli ni znal postavljat in kategorično ne prenaša nadiranja,  ni najboljša odločitev…), ampak pomoje bo to, da 5 dni nisem jedla, da bi se spucala toksinov, motivacija da ne začnem znova.

Kura je imela tudi enak učinek, kot bi  ga activia naj imela v 14 dnevih, tako da si lahko, woohoo, brez problemov zapnem hlačem! All jokes aside, neprijetna naphinjenost je izginila in vse vemo, kako bolj fajn je, če je ni. In zdaj je sploh ni. (Ampak točno vem kdaj bo prišla nazaj in sploh se ne veselim tistega dne.)

Dober spanec in žive, zabavne sanje so me spremljale vseh 5 noči. So that was kinda fun…. Ampak s spanjem (trikrat navzgor potrkam po lesu) na srečo nikoli nisem imela večjih težav.

Po drugi strani pa žal nisem naenkrat polna enrgije, tako kot so obljublali. In ne, moja koža žal ni neverjetno čista in svetleča (tega učinka sem si resnično, resnično želela). Tudi 4. dan ni bil magično lažji. In peti prav tako ne. Še vedno sem bila (predvsem psiholško) lačna. Še vedno se mi je neskočno luštala vsakih pet minut druga nezdrava hrana. Res je, da bi 6. dan, ali pa 8., možgani mogoče obupali, ampak preprosto se mi je podalševanje zdelo nesmiselno.

All in all, sploh ni bilo tako težko, kot so nekateri blogi poročali da bo: nikoli me ni bolela glava; slabovoljna in utrujena pa sem v valovih tako ali tako že od vedno, tako da krivde ne morem zvalit na postenje. Mislim, da bom zadevo ponovila naslednje leto. In potem še naslednje. Če ne drugega, mi je 5 dni uspelo ne jest in se polnit z vitamini, in tudi če v resnici nisem notranje bolj čista, imam občutek, da se moji notranji organi kar svetijo. Kar je prijetno sam po sebi. Zadevo bi tako priporčala vsem sorazmerno zdravim osebam (vsem ostalim pa po posvetu z zdravnikom). Ker ni bilo TAK hudo in rezultati so kljub temu, da ne taki kot obljubljeni, prijetni.

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !