Bober


« Krompir | Domov | Počutje »

Strast

Kolikor vem sta pasijonka in marakuja dve povsem različni zadevi. Lahko pa se motim, za to ne bom pametovala o tem kaj je sadež in kaj ni. Po moje je passion fruit v slovenščini marakuja, čeprav ima njeno ime v taki črkovni postvai pravi zven zgolj in edino v portugalščini (ki je najlepši jezik na svetu. pika.). Ampak pri marakuji ime navsezadnje sploh ni pomembno. Ste že kdaj prerezali zrelo marakujo na pol? Potem vam je verjetno jasno, da jo opredeljuje zgolj in edino njen vonj, ki ima, vsaj name, zelo specifične učinke. In potem, ko je prerezana, jo lahko zgolj malo posladkaš po vrhu in brueliraš (zfeš z blowtročem, ki bi ga morala vsebovati vsaka kuhinja:)) in se je lotiš kar take. Ali pa se malo bolj potrudiš.

Ko pride N za 2 dni na poletje v Maribor, je jasno, da mu moram pripravit nekaj primernega. In če želite tudi vi koga tako razvajt, tukaj recept za nekaj takega kot markaujin mousse.

Potrebujete torej 10 marakuj, 2 deci sladke smetane, okrog 5 žllic sladkorja (pač, po okusu), malo vanilije v karšnikoli že obliki, 2 beljaka.
Najprej 8 markauj izpraznite v cedilo in ločite sok od koščic. Le te obdržite, po mojem k izkušnji jedenja markuje spada tudi hrustanje in sladkast okus te polovice sadeža. Stepite smetano s sladkorjem in vanilijo. Stepite sneg, tako, na hard, da so trdi vrhovi. Zmešajte sok s smetano. In potem temu najprej dodajte 1/3 beljaka, previdno združite, dodajte še preostnaek snega. Prestavite v 4 kozarce. 2 veliki žlici koščic zmešajte z vsebino preostalih marakuj in polijte po vrhu moussea v kozarčkih. Putiste v hladilniku kako urco. Dober tek

*Markauje skorja zagotovo dobite v Leclercu. 4,5 € za deset. Zveni dosti, ampak se splača.

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !