BoberBorovničevi cupakes-i

Sezona borovnic je  že skoraj povsem pri repu gausove krivulje, vsaj kar se količne tiče. So pa zdaj vse borvnice tako zelo sladke, da se mi včasih zdi, da jih je pravzaprav brezveze kakorkoli spreminjat. Ampak vse, VSE, je boljše v obliki cupcakeov. Vse. In včeraj je bil v Mariboru tako zelo violičen dan, je sem skorajda morala spečt nekaj viločinega. Žal se ni končal veselo, ampak torice so ostale… :)

Recept je precej preprost.

Testo
Za testo najprej penasto umešate pol masla (125g) in eno skodelico sladkorja, z malo limonine lupinice (tak, šepec, 2). Dodate 2 jajci, vsako posebej. V drugi posodi zmešate pol skodelice pinjenca (buttermilk) in pol skodelice speštanih borovnic. V tretji posdici zmešate 2 skodelici moke (pol polnozrante, pol bele), 1 pecilni prašek, šecpec soli. Maslu.sladkorju po tretinjah izmenično dadate moko.sol.pecilni in pinjenec.borovnice. Premestite v posdoice ua muffine, v katerih so cupcake papirčki. Pečte v na 180°C ogreti pečici okrog 20 minut oz. dokler zobotrebec, ki ga potisnete v tortico, ne pride čist iz njej. Ohladite.

Krema

Speštrajte toliko borovnic, da bo na koncu ena skodelice pireja. Steipte 2 dcl sladke smetane z malo vanilije (vanilijevag sladokrja), limonine lupinice, malo sladkorja (tega dodajajte povsem po okusu, probajte med mešanjem.) Ko je smetana trdno stepena dodajte 1 dcl kisle smetane in borovnice. Prestavite v hladilnik za kako uro. Borovnice imajo v sebi dovolj pektina, da bo krema, čeprav morda deluje tekoče, v hladilniku postala “želatinasta”, tako kot strnjenka. Prestavite jo v dresurno vrečo, okrasite ohlajene kapkejke. Dober tek:)

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !