BoberSpet malo oblikujem blago

Znova sem se malo lotila oblikovanja blaga, ker je bil ta tedn na Spoonflowerju spet zanimiv natečaj.

Če za spoonflower slišite prvič (čeprav se vsakega tolko razpišem o njem:)), nekaj malega o zadevi: to je sorazmerno malo podjetje iz Durhama v ZDA, ki vam omogoča, da se izživljate z oblikovanjem vzorcev za blago. Le te vam potem digitalno natisnejo na enega izmed mnogih materialov, ki jih ponujajo. Kupujete lahko tudi blago drugih samostojnih oblikovalcev, prav tako pa lahko svoje vzroce ponudite na prodaj. Jaz sem do zdaj prodala 10 m blaga (3 vzorce), za vsakega od njih pa sme dobila 10% cene (ta je odvisna od materiala). Vsak teden pripravijo oblikovalski natečaj na določeno temo, zmagovalec dobi 100 spoondloarjev (imaginarni denar, ki ga lahko zapraviš za blago:)). Jaz se jih udeležujem ko me tema kreativno navdihne (več o mojih do zdajšnih udeležbah pod kategorijo “oblikovanje”) in ta teden je bil precej zabaven. Oblikovati je bilo treba vzorec za chevron/zig zag “cheater quilt”. Chevron je tale trenutno blazno popularen zigzag vzorec, chetaer quilt pa je blago, ki simulira quilt, se pravi prešito odejo sestavljeno iz različnih kosov blaga. Tako blago potem olajša delo šiviljam, ker se ne rabijo trudit z rezanjem in sestavljanjem:).

Za ta natečaj sme želela prvič zares izkorititi možnosti, ki jih ponuja digitalni tisk na blago. Le ta namreč omogoča, da lahko natisneš bolj ali manj karkoli. Barve sicer (tako kot pri vsakem tisku, nikoli niso enake kot na ekranu, so pa recej podobne (sploh zdaj, ko so zamenjali tehniko tiska), prav tako pa digitalni tisk omogoča tiskanje približno neskončno odtenkov. Tako v teoriji, čeprav sem zadevo probala prvič, lahko na blago natisneš tudi fotografije.  Zato sem quilt sestavila iz fotografij različnih rož, tako da struktura njihovih cvetov pravzprav simulira vzorce na blagu. Vse fotografije sem dobila na straneh z brezplačnimi stock fotkami (ki jih je vedno več, btw). In za nakup blaga se nekdo že zanima,… jej! (Na natečaje se prijavlam predvsem za to, da ljudje, ki glasujejo, opazijo moje vzorce in mojo trgovinico. )

Če želiš blago prodajat, moraš najprej preverit kako dobro izpade, ko je natisnjeno (zaradi variiranja v barvah), za to sem že naročila en yard- ko bo v roku treh tednov prišlo do mene, se bom tudi prvič preizkusla v quiltanju (that shall be funfunfun:)). Tako da, vsi znanci in sorodniki: prvi, ki se mu v bližnji prihodnosti rodi punčka, dobi tole odejo:). Če se to ne bo zgoilo dovolj hitro, jo bo dobil Ari (ali pa bom nardila kak give away, hmmmm). Z enim yardom (malo manj kot en meter) pač ne moreš nardit dovolj velike odeje za velike ljudi:D

Če ima kdo slučajno kako minuto (ali 10), ki bi jih z veseljem  izkoristili za ogled različnih vzorcev blaga, ki so jih ta teden objavili talentirani oblikovalci in hkrati za to, da bi mi podarili glas, se oglasite na tem linku. Vsakič, ko zagledate blago, ki vma je všeč, klinite nanj. Vmes, ko pridete do mojega, prav tako kliknite nanj (glasujete lahko za kolikorkoli vzorcev vam je pri srcu:)). In ko vam uspe prit skozi vseh 20 strani zanimivih vzorcev, kliknite “I’m done, save my votes”. Potem samo še potrdite svoje izbiro.

Če pa bi radi zašili kaj neverjetno unikatnega z blagom, ki ga je oblikoval nekdo iz Slovenije, tukaj link do moje spletne trgovince (en je sicer med povezavami, ampak podvajanje nikoli ne škodi:)).

Hvala!

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !