BoberOgrinjalo? Pončo? kakorkoli, chveron cape!

Ne vem, če sem vam to kdaj povedala, verjetno sem vam, ker vam tako ali tako povem preveč, ampak bom zdaj za zabavo ponovila. Ko sem bila še majhna, še pred osnovno šolo, torej sem bila stara nekje 5, sem si zares, ampak ZARES želela postat manekenka. Tako zelo, da sem šla celo v nek maneknski tečaj. Od katerega se spomnim samo to, da so vsi govorili kako je ena punca sicer lušna, ampak ritasta (tečaja so se udležile tudi zame takrat odrasle punce, tako da sumim, da so bile stare okrog 16.) Tako so me naučili zgolj skrajno kritičnega pogleda na lastno telo. Slike, ki jih objavljam danes so verjetno najboljši dokaz, da so otroške sanje skrajno nerealne in nemune. Verjetno sem med tremi najbolj nefotogeničnimi osebami na svetu. Ali pa je kriva Norbova od tobogana poškodovana roka, s katero me je bil prisiljen slikat? Ampak namen tega posta na srečo ni izkazovati moj manekenski potencial, ampak se hvalit z mojim zadnjim šiviljskim projektom.

Odkar so modreni capei, za katere nimam pametnega prevoda ker prav gotvo niso pončoti (ponoč nima gumbov!) in so morda ogrinjala (ampak ogrinjalo zveni kot nek kos blaga, ki si ga pač ogrneš in nikakor ne konotira truda, ki sem ga vložila v šivanje tegale), sem si neskočno želela svojega. In sem si ga morala zašiti (ker jih nikjer ne pordajajo. ali pa jaz ne hodim v trgovine. eno od tega).

Osnovan je na tem “brezplačnem” kroju, ki pa se je izkazal za ne tako brezplačnega -če bi ga želela printat, bi morala nekaj plačat- za to sem zadevo rešla tako, da sem zlepla skupaj enako količino a4 listov kot je na ekranu in potem približno prerisala vse skupaj. In potem zimprovizirala še nek ovratnik (ki ga na korju ni). Najtežje je bilo skonstruirat podlago, ker je to prva podložena stvar, ki sem jo kadarkoli zašila(torbice ne štejejo), ampak bi rekla, da mi je še kr uspelo. In roza je. How awesome is that? Sicer sem si želela še bolj ciklamasto roza podlago, ampak je v trgovini žal niso imeli. Vedno so me navduševala zimska vrhnja oblačila z roza podlago, pojma nimam zakaj.

Seveda nisem imela pojma kako v resnici zašiješ tele odprtine za roke in nekaj časa je bil cape povsem brez njih in sem razmišljala o opustitvi namena njihovega šivanja. Potem pa sem se  odločla, da se bom znašla po svoje. Zašila sem nekaj podbnega dvema ogromnima gumbincama, potem pa čeznju zašila črna volnena pravokotnika. In ja, nista ravno na popolnoma enaki višini in pod popolnoma enakim kotom, ampak od vseh teh poševnih črt te boli glava, če poskuaš bit preveč natnačen:) Važno je pač, da lahko dam roke iz capea in kepam Arija kolikor me je volja.

Ne glede na vse nepopolnosti bi rekla, da je tale cape eden izmed mojih bolj posrečenih šiviljskih projektov in me ga ne bo sram nositi v javnost. In čeprav je projekt po delih trajal 3 mesece, me je navdihnil za edino novoletno zaobljubo: letos bom na mesec zašila najmanj eno stvar za oblečt, ki jo bom potem dejansko nosla. Upam, da boste navijali zame:)

 • Share/BookmarkTrackbacks & Pingbacks

 1. » Kreativna izmenjava:zaključek Bober Pingback dne 3.06.2013, 17:14

Komentarji

 1. 1 frutina komentira:

  super je! in vzorec je fenomenaln! nice work!

  Objava 28.01.2013, 19:44
 2. 2 Patricija komentira:

  Uau, carsko! Vzorec je res fajn. Mela bi!!

  Objava 28.01.2013, 20:07
 3. 3 Maruša komentira:

  Ful je dober! A lahko ponoviš vajo? :D

  Objava 28.01.2013, 20:15
 4. fenchurch 4 fenchurch komentira:

  raje ne bi še enkrat:))

  Objava 28.01.2013, 21:34
 5. 5 pohajalka (naročite se na komentarje) komentira:

  Očitno se je dobro naložilo tri mesece šivanja, odlično!
  lp

  Objava 29.01.2013, 07:34
 6. 6 Maj (naročite se na komentarje) komentira:

  Manekenka res nisi, si pa vseno ful luškana in morda v marsičem še boljša od manekenk.

  Ampak ta pončo ti pa res ne paše-brez vsake potebe v njem zgledaš kot neka debela stara mama.

  Objava 29.01.2013, 17:09
 7. fenchurch 7 fenchurch komentira:

  hvala.:) *zardevam*
  pa sej vem, da ni ravno najbolj flatering, samo če je pa lep:)
  (jaz sem tiste vrste človek, ki obleke narobe nosi, ker so lepe, ne da bi mene naredile lepo:))

  Objava 29.01.2013, 17:52
 8. 8 Maj (naročite se na komentarje) komentira:

  Ja pončo je lep ampak tebi res ne paše.

  Morda bi bolj pasal kakšni presuhi manekenki.

  Objava 29.01.2013, 18:28

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !