BoberBrokoli na pizzi? nomnom

Mhm, spet je tisti čas v letu, ko začnem zdravo živet. Če bi šli gledat vsak januar in februar in potem včasih še marec na tem blogu, bi bila zgodba enaka. Ampak saj lani niti nisem tako resno nehala z zdravo prehrano, zdaj sme zgolj prešla na tako res zdravo. In malo hujšam (kot ponavadi:)) in sploh ne zato, ker se letos (verjetno) poročim. Ne. Ampak priznam, da sploh ni slaba motivacija. :)

In od vseh izkušenj s takimi hujšanji sem se naučila, da skrajnosti nikoli niso dobre. Jest skoraj nič in se odpovedovati stvarem, ki jih imam preveč rada, ne vodi nikamor. Za to bom tokart še zmeraj jedla pizzo. S sirom. In pršutom. Ampak tudi taka pizza je lahko zdrava.

Za 3 osebe (ali 2 lačna.)

Za testo potrebuješ 1,5 skodelic polnozrnate moke (lahko je tudi pirina. Moja je bila sveže zmleta iz večinoma pire), pol skodelice bele moke, en paket suhega kvasa, približno ena skodelica tople vode, v kateri je raztopljena ena žlička medu, kako žlico ali dve olivnega olja.

Kvas zmešaš z moko (ako je take narave, navodila za uporabo kvasa so ponavadi na paketu. Ampak večino teh, v Sloveniji kupljenih, zmešaš z moko, ne z vodo.), na sredini narediš jamico in v njo vliješ vodo in olje. Zmešaš, da nastane testo. (če je premokro več moke, presuho več vode). Pustem pa kake 5 – 10 minut mesiš, da postane elastično. Pustiš počivat, bolj ali manj dokler imaš čas, ampak najmanj uro. (če imaš, npr celo noč, pustiš najprej da vzhaja uro, ga malo potučkaš in daš v hladilnik čez noč. Potem pa do uporabe počakaš da se segreje nazaj na sobno temperaturo)

Pečico prižgeš na spodnje gretje (in ventilator ako ga premore, na 200°C. Testo zvaljaš na pladenj, da je tanko kolikor pač imaš rad tankega (jaz, npr, imam rada da je kake pol cm). Zgolj testo daš v pečico za 5-7 minut, toliko da se malo zapeče in ga daš potem ven.

V času vzhajanja in čakanja en brokoli razdeliš na čim manjše kose. Pripraviš malo mozzarele (v MB (zraven Mcdonaldsa v mestu) imamo trgovino, ki se ji reče Mozzarela, kjer imajo svežo neapeljsko bivoljo mozzarelo in če hodite redno mimo, pa še nikoli niste šli noter, takoj pojdite. Malo je dražja, ampak se splača.), nekaj rezin pršuta (3-4) in pelate (konzervo začiniš s kako žličko origana in soljo in poprom). Vse skupaj daš potem na predpečeno testo in pečeš še kakih 5-10 minut, oziroma dokler robovi ne postanejo malo rjavi.

Dober tek!

PS: na osebo ima ta pizza še vedno približno 800 kalorij, ampak tudi eno tono vlaknin in zdravih maščob. In vedno je za hujšanje boljše malo več telovadit, kot malo manj jest. Trust me on that one:)

  • Share/BookmarkTrackbacks & Pingbacks

  1. » Zavrnitve in hrana, ki tolaži Bober Pingback dne 15.03.2013, 17:43

Komentarji


Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !