BoberLRD- mala rdeča oblekica

Februar gre h koncu in dejansko mi uspeva držati se novoletne zaobljube ( o tem kako bom več šivala). Ne samo to, po enem letu sem končno pospravla in reorganizirala svojo šivalnico in nanovo odkrila prave zaklade blaga. Kot rdečo volno, katere nakupa se sploh ne spomnim, je pa popolna za projekt „rdeča zimska obleka“, ki ga imam v mislih od članka o rdečih oblekah na Burda Style. Ker je bil kos vseeno ne ravno velik, sem se odločla za vsak slučaj kombinirat z žametom, ki ga imam še iz Amsterdama. (Ja, moji kupi blaga so gigantski. Zato je nastala še nova zaobljuba: letos ne kupujem blaga, dokler ne porabim vsaj 80% velikih kosov, ki jih imam). Kroj za zgornji del sem imela že veliko časa pripravljen – prerisan in izrezan iz Burda style 10/ 2010, s tem da sem tokrat izpustila rokave (ker sem vedla, da jo bom nosla čez bluze in majice) in malo sem zmanjšala sprednji razporek, ker preprosto nisem prerisala črt, ki označujejo do kot bi moral bit :D

Povsem druga zgodba je krilo. Burdin korj predlaga nekaj gidantskega za kar nisem imela dovolj blaga. Zato sme najprej nardila čisto simpl nabrano krilo (ko dva pravokotnika zašiješ skupaj in zgornji del nabereš), ampak je zaradi višine pasu in trdote volne obleka zgleda kot obleka za nosečnice. Včasih bi vse skupaj pustial tako in tarobla in mogoče 2x onlekla, potem pa obupala. Ampak moja novoletna zaobljuba je bila „obleke, ki jih bom dejansko nosla“, za to sem jo razparala in se odločla za tele pregibe (pleats, ve kdo kak je to v resnici v slovenščini:)?). In jih najprej nardila na random na eni strani. Potem pa se mi je zazdelo da bi bilo fino, če bi se ta prvi pregib poravnal s šivom iz zgornjega dela obleke in sem še enkrat razparala in še enkrat šivala. Tak hudo sme se potrudla. Celo bucike sme uporabljala in to navsezadnje ni kar tako!:) In zdaj mi je precej všeč kako mi poudari pas, ker so pregibi malo zašiti in se začenjo razpirat komaj pod njim.

Odzadaj imam samo to sliko, kjer je obleka malo odprta, ker sme pred slikanjem pozabla prosit Norba, da mi jo do konca zapre:) Ampak samo toliko, da približno vidite kako izgleda še iz te perspektive.

Zgornji del ima celo podlogo, za katero sme uporaba vintage blago od babice, ampak pravila o nekupovanju in porabljanju zalog so pravila. Šivanje mi je vsega skupaj z rezanjem blaga vred( s tem da nisem rabla prerisovat kroja, kar ponavadi vzame 100 let, ker je iskanje pravih linij na Burdinih listih včasih pravi lov za zakladom) kakih 8 ur. Mogoče 10. Od tega je bila najmanj 1 paranje:D

Mene spominja, sploh v tej kombinaciji z belo bluzu na dirndl in komaj čakam da grem z njo v Isabello in spijem kako dobro pivo. Norb je po drugi strani rekel, da je taka obleka za v gozd. Al pa tržnico. Kakorkoli, meni je vešč:)

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 frue komentira:

  Jaz sem pa ob pogledu na slike pomislila na sneguljcico hehe

  Objava 20.02.2013, 15:52
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  sej sneguljčica je dosti v gozdu :)

  Objava 20.02.2013, 18:16
 3. 3 Patricija komentira:

  Meni pa Rdeča Kapica brez rdeče kapice z rdečo obleko :)

  Objava 20.02.2013, 22:32
 4. fenchurch 4 fenchurch komentira:

  sej mislim, da ma od rdeče kapice Norba asociacijo z gozdom. Za na trg pa je, ker bi mela potem košarico (kar tudi spimnja na rdečo kapico:))

  Objava 21.02.2013, 09:43
 5. 5 Robi komentira:

  Bravo! Za voljo in za ideje.

  Objava 21.02.2013, 13:01

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !