BoberSeznam sredini štiri: ženske, ki me navdihujejo

Ha, ste že mislili, fantje, da ste se za 8. marec za 1 leto znebili pogovorov o enakopravnosti žensk, močnih ženskah, pametnih ženskah, fascinantnih ženskah, navdihujočih ženskah … Pa se niste:). Danes objavljam seznam štrirh žensk, ki me nadvihujejo na vseh področjih življenja in so (semi) znane.

4. J.K. Rowling

I’m out of the closet: sem precej velik Harry Potter fan. Pa ne samo zato, ker so knjige odraščale z mano.  J.K. je navdih že sama po sebi: s svojo vztrajnostjo, kreativnostjo, tem kako pametno zapravlja svoje milijone in tem kako se ne pusti kar tako zajbevat v različnih intervjujih. Ampak pravi navdih so ženski liki v njeni seriji. Čeprav je glavni junak deček, je kniga polna junakinj- od malih piflark (ki so vseeno kul), športnic, punc, ki jim je vseeno kaj si ljudje mislijo o njih, bojevnic  pa do meni skoraj najlubše, gospe, ki se je odločla, da bo doma in skrbela za svojo družino pa je še vseeno kickass.

YouTube slika preogleda

3. Lena Dunham

Ne samo, da je stara enako kot jaz in ima 2 zlata globusa za nekaj, kar sodeč po komentarjih povsod sploh ne bi smelo uspeti. She’s just awesome. Obožujejm jo predvsem zaradi njenega boja s percepcijo kaj je lepo žensko telo. In ker je zabavna. In ker ji je vseeno. In ker je Girls daleč najbolj kul serija v zadnjih nekaj letih (in sploh ne veste, koliko serij gledam. boljše, da ne:)) (najboljši je konec videa)

YouTube slika preogleda

2. Amanda Palmer

Khm, a ste se se je že naveličali na mojem blogu? :) F you. She’s awesome. Prav tako jo obžujem zaradi izzivanja percepcije lepote ženskega telesa in skrbi, ki je potrebno zato, da je telo sploh družbeno sprejemljivo. In zaradi bloga in skupnosti, ki jo na njem ustvarja, kljub temu da je “svetovno znana zvezdnica”. (ta verzija videa je clean, ampak še vedno ni čisto SFW)

YouTube slika preogleda

In če ne marate njene glasbe, poglejte vsaj ta TED talk. Zadnje dni je lepo krožil po fb-ju

YouTube slika preogleda

1.Sheryl Sandberg

COO Facebooka in ena izmed najglasnejših zagovornic enakopravnega položaja žensk (prevdsem) v poslovnem svetu. Všeč mi je, ker se ne krega z moškimi o tem kaj vse delajo narobe, ampak predvsem spodbuja ženske, da delajo stvari, ki jih ne odstranjujejo iz boja za enake položaje. Nedavno je izdala knjigo Lean In: Women, Work, and the Will to Lead, ki jo moram čimprej prebrat in jo v branje (kljub temu, da je sama še nisem prebrala) priporočam vsem (torej puncam IN fantom).

YouTube slika preogleda
 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 Zulejka komentira:

  Ko sem prebrala za JK in Leno, kar nisem mogla verjet, sta tudi meni TOP. Za drugi dve pa … kaj pa vem, pravzaprav ju niti ne poznam, mogoče pa veliko zamujam? Aniwej, zanimiv blog (in “okus” za ženske) maš!

  Objava 18.03.2013, 23:44
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  Hvala!
  Želela sem na ta seznam dat ženske iz čimveč področji, ki lahko navdihujejo na različne načine. Pomoje so vse zanimive in vsaj TED talki so za pogledat:)

  Objava 19.03.2013, 10:18

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !