BoberSwa(m)ped

En teden sem bila na počitnicah v Slovenj Gradcu in sem vzela s sabo zgolj laptop, ne pa tudi polnilca, tako da sem sklenla, da je to znak, da rabim distanco od računalnika. In posledično nisem pisala ne bloga, ne česarkoli drugega (khm, diplomske,khm.) Sem se pa končno lotla branja American gods od Neila Gaimana (napisal je, npr. Coraline, ako ga ne poznate. In poročen je z Amando Palmer:)) in upam, da me zadeva na koncu ne bo razočarala (kot je menda zančilno za njegove knjige: neverjetno jih nabilda, potem je pa tak… beden konec) ker sem trenutno precej navdušena nad njo. In HBO bo nardil serijo po njej, OMG!OMG!OMG!

Ampak ker vam nočem ne vem koliko težiti s stvarmi, ki vas vbistvu ne zanimajo, bom tokrat po dolgem času objavla kaj sem pripravila za enega izmed swapov (zamenjav), ki se jih udeležujem na Crafsterju(kar vas zagotvo pune zanime). To je bil 18. po vrsti in ne vem zakaj ponavadi ne pokažem, kaj sem nardila, ker se večinokrat precej potrudim. No, dostikrat swape izkoriščam tudi za eksperimentiranje s kako tehniko, ki je zanimiva, ampak ustvarja stvari, ki jih jaz ne bi uporabljala. (kot ta torbica). In vaje v strojnem vezenju, seveda:)) Tokratna tema swapa je bila uradno “crafty detective”, kar pomeni, da si morala čimbolj podorobno raziskati zanimanja in želje in druge preference prejemnice tvojega paketa, ker z njim ne smeš komunicirat. Drugi del detektiranja bo namreč nastopil, ko dobiš paket, ker moraš ugotvit katera udeleženeka swapa ti ga je poslala. Za razliko od normalnih swapov si paketa ne izmenjata dve osebi, ampak nekomu pošlješ paket in nekdo drug ga pošlje tebi. Všeč so mi ti swapi, pri katerih je velika verjetnost, da boš dobil nekaj kar ti je všeč, in ne swapi, ki sem se jih nekoč udeleževala in so na neko temo (npr. Disney) in na koncu dobiš kr nekaj, kar ti sploh ni všeč. Mimogrede, ljudje me zmeraj sprašujejo kje sem dobila kako kul stvar, kot so zanimiv papirčki za cupcakae, ali pa kaka neverjetno lepo zaštrikana kapa, ali pa kaka torbica. In odgovor je vedno: “Od ene američanke/kandčanke/random nacija”. Swapanje toplo priporočam vsem, ki radi ročno ustvarjajo, ker je potem vsakič, ko dobiš paket, kot na božično jutro; vedno imaš navdih za ustvarjanje; punce iz drugih kontinentov ti pošiljajo lokalno čokolado in poštnina v ZDA/drug kontinet ponavadi ne preseže 10€. Lani sem enkrat dobila paket vreden vsaj 50$, z wilton orodjem za okraševanje tort, dragimi cvirni, več vrstami aromatizirane kave, čokolado, blagom… Sodelujejo namreč tudi očitno bogate ameriške upokojenke, ki jim je vseeno koliko zapravijo. Jaz sem včasih sicer tudi kr zapravljala za materiale, ampak zdaj se trudim zgolj praznit svojo zalogo, ki je več kot dovolj velika. Tako da, tokratni paket me je stal (nimam pojma kolko sem nekoč dala za uporabljene materiale:)) 9€ za poštnino v Texas. In v njem je bilo… (swap je zahteval da narediš nekaj velikega (večk kot 2 uri dela), nekaj srednjega (od 1-2 uri dela) in nekaj majhnega (manj kot ura). Seveda pa lahko dodajaš bonuse, svobodno interpetiraš velikosti.

Polno zadev z inicialkami prejemnice. Nedavno se je poročila in je zelo navdušena nad svojim novim imenom. (te štejejo kot medium)

Tazdnja je bila torbica za mejkap, ki se zvije in je, priznam, ne ravno 100% posrečena, ker sem jo šivala v zadnjih urah pred odhodom v SG in me je šivalni stroj preveč zajebaval. Punca ima, mimogrede, rada tulipane (zato hoop) in turkizno/zeleno/modro, roza, vzorec vrtnic in njena najlubša žival je metulj. (insulin, anyone?) Tele diagonale na žepih so čisto zanalašč. Ja. Mejkap stvari so različno vlke, ne? Ne?

Traka za lase, za tek. To je daleč najlažje nardit. (in zato small)

In pa še tavelika zadeva: krilo. Če mi ta mesec ne uspe nič drugega za oblečt zašit, bom to štela v svojo novoletno zaobljubo. Upam, da ga bo nosla:) Specifično si je zaželela ta stil(“peasant skirt”) in rekla, da je “shabby chick roses” njen najlubši vzorec na blagu… Sicer ga je pa nevrjetno lahko nardit in šteje kot velik artikl zato, ker je fizično velik. No, če štejemo iskanje tutoriala na netu, rezanje blaga in šivanje je bilo mogoče 2 uri… Sploh zato, ker je bilo najprej premalo(najprej sme upoštevala mere njenega pasa, ne bokov. stupidstipidme) in sem potem odrezala zgornjo tretjino, dodala novo spondjo tretjino in nanovo zašila podlogo (btw ni tretjina ekstremno čudna beseda? resno, poglejete kake črke so noter. Prebrite jo počasi na glas. bljah.) Če bi ga še kdo rad šival, tukaj tutorial, ki sem ga uporabla.

In ko smo že pri tem, swapa kdo v Sloveiji? Vem da takul ljudje, ki delajo kul stvari, kdaj kaj zamenjajo. Kaj pa mi, ki se nam ne posreči čisto vse, ne prodajamo svojih izdelkov in jih ne proizvajamo masovno in nismo tako kul:)?

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 panda komentira:

  A to da ni vse perfektno in lepo? :D pomojem bi lahk prodajala zlahka :)
  Na tem swap forumu pa moraš verjetno en čas sodelovat, potem te šele sprejmejo v swape? al kako je to?

  Objava 25.03.2013, 15:35
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  Malo moraš sodelovat, ampak ne dolgo. Mislim, da moraš met nekje 10-20 objav. Forum je nasplošnp super, tak da ni težko nabrat tolko objav :) . vsakega tolko nardijo swap za začetnike, kjer se vsi naučijo pravil:) tak sem tudi jaz začela:) In hvala za pohvalo:)

  Objava 25.03.2013, 15:56
 3. 3 rozina komentira:

  Prepoznala sem se v tem : kaj pa mi, ki se nam ne posreči čisto vse … :D Že dlje časa se želim udeležiti kakšnega swapa, pa se nikakor ne spravim. A si za en slovenski swap :) ?
  *
  Luštno krilo :)

  Objava 25.03.2013, 17:13
 4. fenchurch 4 fenchurch komentira:

  Lahko:) A bi kakega bolj masovnega probali skupaj spravit al kr privat?

  Objava 25.03.2013, 21:10
 5. 5 rozina komentira:

  Oboje bi bilo zabavno :) Če gremo masovno se bi najbrž objavil poziv na blogu, ali kako?

  Objava 26.03.2013, 18:19
 6. fenchurch 6 fenchurch komentira:

  lahko probamo s pozivom:) In če se nihče ne odzove, boma pač sami:D

  Objava 27.03.2013, 10:15

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !