BoberTatarski biftek: recept

S tatarskim biftokm imava izjemno strastno in romantično razmerje odkar pomni. Ko sem v srednji šoli probala bit 1 mesec vegetarijanka, sem se mu na koncu vdala in obupala. Če bi trdila, da ga imama rada enako intenzivno kot svojega bodočega moža, ne bi lagala in ne biftek ne bodoči mož ob tej izjavi ne bi smela biti užaljena. Brez nobenega od njiju si ne znam predstavljati življenja. Zato me čudi da svoje ljubezni še nikoli nisem pretopila v recept za na blog. Ker je simpl, sploh če imate doma moj naljubši kuhinjski pripomoček: blender:). Naj tukaj dodam, da ima verjetno vsak kuhar svoj recept za biftek, ta je pač moj. V njem npr, ni majoneze ali preveč začimb, kar se rado zgodi kupljenim biftkom. Prav tako v njem ni kislih kumarc, ki so menda standard, ampak če jih kdo hoče met ob mojem biftku, naj si jih da vrh, lepo prosim.

Potrebujete torej kakih 400g pljučne (lahko uporabite tudi beli križ, ki je veliko bolj poceni, ampak niti četrt tako dober. Biftka si ne privoščiš vsak dan, za to si je pomoje takrat, ko si ga privoščiš, dobro privoščiti tudi pljučno. Sploh če je kje v akciji in računa ne plačuješ sam:) ), en rumenjak, pol čebule, 1 strok česna, 2 fileja inčuna, 1 veliko žlico kaper v slanici, 1 malo žlico zenfa, 1 malo žlico čilja v prahu, sol in poper. Vse večje sestavine narežeš na manjše kose. Vse manjše kose skupaj prestaviš blender. Zblednaš. Daš v hladilnik vsaj za kako uro, ampak idealno čez noč. Uživaš.

(očitno je, da sem nekaj trudla dekorirat. Ampak samo toliko časa je, ki ga punca lahko porabi za estesko dajanje surovega mesa na krožnik, dokler ga ne želi pojest…)

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !