Boberfaux veznje na X na mikici

Že nekaj časa mečem oči na vse te športne mikice, izvezene z različnim tradicionalnimi vzorci in metodami. Letos se mi zdi, da je še posebej moderen križni vbod in bo z njim marsikaj okrašeno (in s tem nikakor ne mislim zgolj oblek). Končno se v modi dogaja nekaj, kar mi je zelo všeč:)
V teoriji sicer znam vezt na X, ampak ne ravno vem kako dobro. In če to počeneš na oblačilih se zna zgodit za potem vse nekam vleče in na koncu zgolj uničiš en kup netakopoceni cvirna in čisto soliden kos obleke. Ampak na painterestu je tudi polno idej, kako fejkt cross stich na različne materiale. Tako se mi je začela rojevat ideja…

(oboje je iz pinteresta, sou go ček mi out end fajnd it.)

Moja prva resna srečanja z ustvarjanjem oblek zase so bila tam proti koncu srednje šole, ko sem se resnično trudila kazati svetu kako drugačna sem (kar mi je precej usepvalo. Ni bilo zmeraj lepo, je bilo pa posebno:) In močno sumim, da je bilo glavni razlog za 8ko na maturi iz angleščine.) Takrt še nisem posedovala šivalnega stroja ali kakršnegakoli znanja šivanja, zato sme se morala znajt drugače. Tudi internet še ni bil tako poln s tutoirali – ali pa jaz nisem vedela da je, zato sem počasi, enega za drugim, preizkušala produkte za risanje na tekstil na voljo v artu. In se nekako zares zaljubila v puff paint. Ker je tako lepo obdržal svojo intenzivnost na moji drugače 90% črnih majicah in lepo se je dalo pisat z njim in tak fajn se je napihnil v stiku s toploto:) In tako sem se zdaj, skoraj 10 let kasneje (OMG; like, res, D E S E T) spomnila na najino prijateljstvo. In na to, da bi pravzaprav precej dobro simuliral videz šivov.

Tako sem najprej poguglala „Simple cross stich rose design“, našla najbolj primernega, ga potem predelala v illustartorju, da ni imel prevelikega števila križcev in se lotla dela. (btw, ako kdo želi počet enako, tukaj vzorec. ker ne delam teh zadev redno, ni v standardni obliki. Moder je, ker se je naš tiskalnik odločil, da ne glede na to kak lepo ga prosim ali menjam kartuše, ne bo tiskal magente. Potrebujete torej 3 odtenke barve za cvet in dve zeleni). Mikico sem vpela v okvir za vezenje, da je bilo blago lepo napeto in se ne bi moglo zgodit, da bi se kaj gubalo in bi se barva razpacala. Na sredi kroga sem si narisala pikice z alkoholcem, 1 cm narazen. In potem risala križce, enako kot da bi šivala:). Najprej srednjo vrsto, potem eno gor, eno dol, itd.

Mislim, da se mi je vse skupaj, all in all, precej posrečlo:) Res je, da ima svetlo zelena barva bleščice (to je edina, ki sem jo mela doma in nisem dobro pogledala) in da bi vse skupaj lahko bilo maaalce večje, ampak gledena na to, da je bil to A test, sem zelo zadovoljna. Mikico sme dobila v C&Aju, zadaj ma kovinsko zadrgo in 3/4 rokave, tak da mi je vbistvu še bolj pri srcu. Mislim, da bom šla še po kako v drugem odtenku in se lotla kakega bolj zajebanega vzorca:) Sploh, ker imam še več kot dovolj barve, ki stane 2,5€ na tubo in jo je treba porabit za nekaj pametnega…

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 zmajči komentira:

  Res si carica, da se tega lotevaš.

  Objava 6.04.2013, 13:21
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  hvala:)

  Objava 6.04.2013, 13:22
 3. 3 Roza komentira:

  Zelo kul… lepa popestritev majice :)

  Objava 6.04.2013, 19:17
 4. 4 sskj komentira:

  hej, dobra ideja.
  kakšen pa je ta puff potem na otip? po sliki sodeč izgleda gladko, trdo, kot guma? :)
  je obstojno, praviš? se nič ne odlepi, ker na prvi pogled izgleda, kot da se zlahka odtrga?
  fajn, fajn…imam nekaj majic, na katerih bi bilo za sprobat…zato me zanima vzdržljivost. :)
  lp

  Objava 6.04.2013, 22:50
 5. fenchurch 5 fenchurch komentira:

  Na otip je točno tak kot zgleda na sliki:) trd in gumjast. Oziroma potem ko se napihne postane malo penast. Podobno kot one zadve, ki jih za pusta brizgaš iz tub, samo da bolj trdo.
  Če res dobro fiksiraš (ko likaš paziš na to da se res vse napihne) in na izi pereš na 30 – 40 ostane pomoje za vedno. sem mela eno majco v srednji šoli, ki sem jo nosla verjetno najmanj enkrat na teden cel 4. letnik, pa bi bla verjetno še zdaj OK, če je ne bi prerasla :)

  Objava 7.04.2013, 00:01

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !