BoberSredine štiri:bizarne angleške serije

Kot ste izvedeli že v mojem izpolnjenem vprašalniku, dosti preveč časa preživim z gledanjem TV serij. In čeprav vseh, ki jih boste spoznali (ali se jih spomnili) danes nisem dala na seznam najljubših, je bil to verjetno podzavestno za to, da ne bi izgledala preveč moteno. Kot ste prav tako izvedeli včeraj, imam neverjetno rada angleški humor in med vsemi njegovimi vrstami mi je najbolj pri srcu tisti najbolj bizaren. Ko se na ekranu dogajajo stvari, za katere ti ni jasno, kako jih lahko človeški možgani v taki obliki konceptualizirajo, za njih te je včasih malo sram (fremdschämen , za vse ljubitelje nemščine.), da si jih je sploh kdo zmislu, hkrati ti je neprijetno, da jih gledaš, ampak vseeno se neustavljivo smejiš in uživaš. Če ne poznate tega občutka, verjetno še niste gledali nobene od serij, ki jih bom danes naštela. Na seznamu bodo zgolj novejše zadeve, navsezadnje so Monty Python kr prvaki te zvrsti zabave in bi jih bilo nefer postavljati ob bok novejšim zadevam. Novejše zadeve so tudi na trenutke precej bolj bolane in za to se morda marsikdo sploh ne bi strinjal, da gre za sorodne zadeve. Ogled večine priloženih videov priporočam zgolj ljudem, ki jih profanost ne moti.

4. Psychoville

Zgodba se vrti okrog petih zelo bizarnih likov, katerih edina očitna skupna točka je, da jih neznana oseba izsiljuje s pismi „I know what you did.“. Tako spremljamo moškega srednjih let, ki živi pri mami in je obseden s serijskimi morilci; otroškega zabavljača z eno roko; medicinsko sestro, ki ltuko obravnava kot pravega otroka; slepega milijonarja, ki zbira plišaste igrače in pritlikavca, obsedenega s Sneguljčico. In sčasoma spoznamo, kaj jih povezuje… Sick shit. Ampak neverjetno neprijetno smešno.

YouTube slika preogleda

3. Little Britain

Little Britan je verjetno najbolj nedolžna med vsemi naštetimi(in to marsikaj pove) in je precej popularna serija skečev, osnovanih na najbolj bizarnih likih, ki v sebi skrivajo arhetipe in stereotipe britanskosti. Oba glavna igrlaca sta s serijo postala zelo priljubljena. Matta Lucasa velikokrat vidimo v kaki čudni vlogi v ameriških komedijah (Braidsmaids, npr), David Williams pa je dokaz, da ženske res palijo na smisel za humor (khm, denar, khm), saj je poročen s supermodelom Laro Stone.

Moj najljubši lik je recepcionistka Carol Beer.

YouTube slika preogleda

2. The Mighty Boosh

Mighty Boosh je med vsemi naštetimi verjetno najbolj tripi. Če jo gledaš povsem trezen in še nikoli nisi probal halucinogenih drog, si predstavljaš da je verjetno točno tak, če si na LSDju. Zadeva se vrti okrog dveh moških: Vinca, ki večino svojega življenja preživi s skrbjo za svoje lase in se mu bolj ali man vse posreči in Howarda, ki je zelo intelektualen in se mu bolj ali manj nič nikoli ne posreči. Velik del serije predstavlja glasba. To je bolj ali manj vse kar lahko v splošnem povem o njej, ker je preveč fucked up, da bi lahko človek sploh opisal z besedami.

YouTube slika preogleda

in pa najslavnejši lik serije: Old Greg (čeprav meni je najbolj pri srcu Luna a.k.a The alabaster idiot )

YouTube slika preogleda

1. Peep show

Če je slučajno kdaj kdo gledal večino teh serij, bo verjetno rekel: “hej Peep Show ful ne spada v to kategorijo.” Ampak v bistvu je Peep Show najbolj fucked up od vseh. Za razliko od ostalih, kjer je že na prvi pogled jasno, da zadeva ni normalna, se Peep show pretvarja, da je o dveh povprečnih moških, enem faliranem lenem glasbeniku in enem dolgočasnem tipu, ki dela v pisarni. Ampak to je samo trik. V resnici je daleč najbolj bizarna od vseh in bolj ko greš h kasnejšim sezonam, slabše (ampak v bistvu boljše) je. Sicer pa je David Mitchell moj najljubši angleški komik, za mora bit to na prvem mestu:)) (glejte zadevo zgolj če imate dober želodec:))

YouTube slika preogleda

in pa cel prvi del serije

YouTube slika preogleda
  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !