Bobersredini štrije: TV kuharji

Veliko ljudi se buni, da je po televiziji samo še kuhanje. Mene to, seveda, bolj kot ne nadvse veseli. Odkar pa imamo doma dostopen tudi Food network v Hdju, veliko več gledam TV. In jem, ja, jem tudi veliko več. Zato se boste to sredo spoznavali z mojimi 4imi najljubšimi TV kuharji vseh časov. (Kriteriji za uvrstitev so precej subjektivni in verjetno se bo našel marsikdo, ki se niti približno ne bo strinjal z mojim izborom. Ampak to so seznami MOJIH najljubših stvari:))

4. Reza Mohammad, aka The spice prince of India

Trenutno ima na Food networku sicer oddajo o afriški kuhinji, ampak jaz sem ga spoznala, ko je še hodil po Indiji in kuhal indijsko hrano. V bistvu me je prvi navdušil nad tem, da bi mogoče sama sprobala skuhat kaj malo drugače začinjenega. Reza je tak tip voditelja, ki ti verjetno ali gre neskončno na živce, ali pa ga imaš rad. Ker je neverjetno over the top. Ampak meni je prirasel k srcu in z veseljem pogledam tudi njegove afriške dogodivščine.

več o nejgovi 1. odaji tukaj

YouTube slika preogleda

3. anonimni kuhar v oddaji Kuhinjica

Od vseh kuharskih oddaj na slovenskih TV kanalih je moja daleč najljubša oddaja Kuhinjica. Zaradi tega, ker kuhar nič ne govori in ima old skul kuharsko kapo in kuha same dobre stare recepte z veliko smetane in šunke in podobnega. In ko daje zadeve na krožnik, vedno zgledajo, kot da smo v sedemdesetih. In sedemdeseta so bla menda kul. Zaradi resnega komentatorskega glasu, ki kuharja spremlja, imam včasih občutek, da gledam neko dokumentarno oddajo o neki drugi speciji- kuharju.

YouTube slika preogleda

2. Andy Bates

Z Norbom sma že sklenla, da bo najini prvi resen skupni projekt v Londonu dobiti prepoved približevanja do Andy Batesa. Oba imam namreč en tak mali crush na njega- Norb ima seveda bolj kulinaričnega, meni je pa Andy tudi en tak simpatičen pob (celo njegovi s fračo nastreljani zobje imajo svoj čar). Andya sma spoznala na Food Networku, kjer ima 2 oddaji in včasih zapolni segemnt reklam. Je mlad angleški chef pek, ki se specializira za street food. Ko sma bila takrat v Londonu sma vsakič, ko sma kje zagledala street food rekla, da ma Andy ziher tu nekje štant in raziskovala, ampak ga nikoli nisma našla. Ko je bil potem Norb na zadnjih intrevjujih in je raziskoval Hackney (hip predel) je čisto po naključkju na Broadway marketu jedel Andyeva škotska jajca. Ki so menda popolna.

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda

1. Julia Child

Kraljica kuharskih oddaj, mojega nabora navdihujočih citatov in vedno znova moja prav izbira pri naključnem iskanju navdiha v kuharskih knjigah. Če bi si morala izbrati samo eno kuharsko knjigo s katero bi kuhala do konca življenja, bi bila verjetno njena. Ker je tako prisrčno napisana in morap vse tiste uvode brat z njenim glasom. Moj daleč najljubši dle njenih kuarskih oddaj je, ko na večerjo povabi polmeterskega jastoga. <3

YouTube slika preogleda
 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 Patricija komentira:

  Haha, anonimni kuhar iz Kuhinjice :D .
  Hrana in vino je tudi bla zakon. Sej se mi zdi, da je Kuhinjica samo nadgradnja le-te :) produkcija zgleda ista in isto uporabljajo anonimnega kuharja.

  Objava 18.04.2013, 23:05
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  Vprasanje kaj je upgrade. Pri hrani in vinu ti navsezadnje svetujejo vino:) med tem ko pri kuhinjici je anonimni kuhar enkrat pokazal kako se dela hruskov sok…(hint: hruske das v sokovnik)

  Objava 18.04.2013, 23:25

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !