BoberNajboljši reality show EVER

Zdaj verjetno že veste, da dosti preveč gledam “televizijo”. Amapk nikoli vam še nisem priznala, da polek vseh 18000 kolikortoliko kvalitetnih serij, ki ji spremljam, rada gledam tudi take tekmovalne reality showe. V smislu The biggest looser (največji zgubljenec, LOL), Master chef in Project Runway. Do zdaj sta si prvo mesto na moji lestvici priljubljenosti delila Project Runway in Masterchef – prvi zato ker v njem šivajo, očitno, drugi pa zato ker je Gordon Ramsey badass in ker je show za katerega si lahko predstavljam, da bi se ga, če bi bila v kaki drugi državi, mogoče lahko udeležila in sigurno zmagala (pomnimo, te zadeve se dogajajo v moji domišljiji).

Zdaj pa sem preko enega svojih najljubših šiviljskih blogv odkrila britanski reality show, ki ne samo da združuje Mastercefa in Project Runway, ampak dejansko eliminira vse nadležne aspekte tistih dveh oddaj in je ena sama simpatičnost. Imenuje se The great british Seewing Bee in kot ste verjetno že sklepali (ako poznate vse te oddaje), gre za to, da iščejo najboljšo hobi šiviljo/krojača v VB. Ampak koncept, ki je očtino pisan ka kožo gledalcem, kot sem jaz, sploh ni vse kar me navdušuje.

Najprej, popolnoma vsi nastopajoči so neverjetno simpatični. Voditeljica, oba člana komisije (zanana učitljica šivanja in znan krojač) in vseh 8 tekmovalcev. Nihče ne deluje naduto, nihče nikogar ne nadira, nobenega šimfanja za hrbti ne v odmori med nalogami. Prvazaprav grejo tekmovalci zmeraj, ko nalogo zaključijo, skupaj na čaj v sosednjo kavarno. In izgledajo kot da s eprav po britansko zabavajo. Moja najlubša tekmovalka je Ann, ki je stara 81 (ne, ni typo, ena in OSEMDESET) in ima največ skillsov in očitno zmaguje. Prav tako pa tekmujejo še tovornjakar, ki si rad šiva steampunk kostume; 40-letni flamboyant trener aerobike, taka tipična angleška mama, neverjetno rpikupna vintiage Tilly, itd.

Ampak to še zmeraj ni vse, kar me navdušuje. Med oddajo so dejansko segmenti, ki ti razložijo kako se kaj naredi in zakaj se točno tako naredi (ob animacijah) in en zgodvinski segment, ki pokaže kako je nekja nastalo. V prvih dveh oddajah sme se tako naučila kdo in zakaj je izumil šiviljske kroje, ki jih lahko kupiš na papriju (take Burda zadeve) in kdo se je prvi spomnil, da bodo moške hlače take kot pač so danes moške hlače in zakaj. Sweet! Oh, in vse se dogaja v predelu Londona, kamor se bom verjetno preselila :)

Edina negativna stvar je, da so vsega skupaj zgolj 4 deli (ker zadeva ni niti najmanj razvlečena.). :( Vsi pa so za nas dostopni kar lepo na youtubeu. Tukaj je prvi. Res TOPLO (če to ni očitno iz zgornjega slavospeva) priporočam ogled vsem, ki jih zanima šivanje (in znajo angleško).

YouTube slika preogleda
 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 Lorem Ipsum komentira:

  Hej,
  V katerem delu Londona se to dogaja in kdaj prideš?

  Lp,
  Vesna

  Objava 26.04.2013, 09:06
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  Hackney in enkrat v oklici avgusta :)

  Objava 26.04.2013, 09:49

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !