BoberBrokoli na žaru

Doma imamo še kar velik žar na vulkansko kamenje in v zadnjih nekaj tednih smo ga večkrat zalaufali. Ampak vsakič, ko je moj dragi vrgu na žar tisti štikl mesa, je žar zgledal žalostno in prazno. Tako sma včeraj potem, ko je levo četrtino zapolnil mlad jelen, sklenla, da morema vsaj še malo prostora z nečim zapolnit. V hladilniku ni bilo nič na prvi pogled žarljivegea. Nobenih bučk ali paprik ali jajačevcev. Je bil pa brokoli. In nekaj časa so bili na intrenetu ful popularni recepti, v katerih brokoli spečeš v pečici. Torej je bilo očitno, da mora zadeva funkcinorat tudi z žarom.

Pred peko sma ga zgolj malo našpricala s česnovim oljem in potem je delal družbo jelenu na žaru kakih 15 minut. V tem času sma pripravila tudi dip, navdihnjen s tapas večerom: 2 žlici majoneze, 2 žlici kisle smetana, 1 žlička čili omake, 1 žlička balsamica. Brokoli je navsezadnje preveč zdrav, treba je zadevo nenkako zablansirat.

In povem vam, zadeva je bil zame eden izmed najbolj posrečenih žar eksperimentov ever. jaz sicer tako ali tako number 1 fan brokolija na svetu, tako da bi semi verjetno zdel dober v kakršnikoli obliki, ampak če ga takole spečeš dobi malo istega dimastega žar okusa, cvetki na robovih postanejo prijetno hrusljavi in vse skupaj se ravno prav zmehča. Tako da vam toplo priporočam, da za nalsednji piknik nabavite še kako glavo brokolija. Vsi bodo presenečeni in navdušeni. (razen ljudje, ki ga ne marajo. in nekje sme nekoč prebrala da smo ljudje dejansko fizološko razdeljeni na take, ki nam je brokoli dober in take, ga zzaradi ne čisto pojasnjenih razlogov okušajo kot grenkek. Če je koga zanimal še kak fun fact.

  • Share/BookmarkKomentarji

  1. 1 Dejan komentira:

    fajn zgleda. Bom moral probat.

    Objava 23.05.2013, 16:13

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !