Bobersredini štirje: poletni šiviljski projekti

O tem koliko sred je minilo brez da bi karkoli napisala na blog bomo molčali. To sredo bom objavila, kot obljubo sami sebi in morda navdih za druge hobi šivilje, 4 projekte, ki jih imam to poletje namen izpeljat.  (mimogrede, dejansko vsak mesec zašijem neko oblačilo ampak niso vsa dovolj zanimiva za objavo na blogu :) Za majsko bom verjetno nekega dne nardila fotošuting…). Blaga imam še dosti preveč (naj ga selim v Anglijo ali ne? to bo tu vprašanje…), ampak sem ga kljub temu še malo kupla, tako da bo res treba šivat:) Da je vse skupaj bolj pestro je moj primarni šivalni stroj potreben servisa, zato znova uporabljam Lidlovega in ugotavljam, da sploh ni slab. Upam, da to prepričanje ohranim (in da gospod serviser čimprej pride po Brotherja in ga čimprej vrne…)

Kakorkoli tukaj projekti (od tistega ki ga hočem izvest najprej so tistega, ki ga bom na koncu)

4. Asimetrična črna jakna.

Za tole sme si kupla malo debelejši črni bombaž in celo kroj na netu, ampak zdaj mi je zmanjkalo tonerja v printerju, zato bo projekt čakal, da pridem do centra mesta:) Rabim jo kot alternativo usnjeni jakni, ki je zdaj tako zelo moderna ampak meni pleather ni ne vem kako všeč, pravo usnje pa je predrago (in malo neetično). So mi pa všeč vsi stajlingi sorazmerno fancy oblekic(ki jih imam ene par…) in teh jaken ki vse skuapj naredijo malo bolj casual.

3. Mala črna obleka

V moji omari dejansko ni male črne obleke, za to je skrajni čas, da jo zašijem. Prav tako imam skriti namen obleči jo na zagovor diplome, ki se bo nekega dne moral zgoditi. Uporabila bom tale kroj za obleko, črno in rahlo elastično blago, kovinsko zadrgo in namesto dolgih rokavov pa bom naredila “cap sleves” in sicer iz umetnega usnja (toliko ga prenesem). Ker je to tudi zdaj super moderno:) In ker ga imam. In narejeni bodo tako, da jih bom brez problema odstranila, ko zadeva pride iz mode.

Plus, na crafsterju imajo mini šiviljsko tekmovanje LBD in če zmagaš verjetno dobiš nek kroj in klobuček. In v Anglijo ne morem brez klobučka…

2. Nekaj spodnje-perilastega

Zmeraj me je privlačila ideja o tem, da bi si sama šivala modrčke (ker je kupovanje le teh zmeraj muka). Ampak verjetno bom začela s kakimi spodnjimi hlačami in na izi korzetkom. Oh in zmeraj sem si želela tako svileno jutranjo haljo, ampak zanjo nimam dovolj materiala … must.not.buy.more.fabric.

1. Weekender bag iz The bag making bible

Weekender torbe so teoretično malo večje trobe, v katere spraviš potrebščine za romantičen vikend pobeg . Prav tako so ponavadi ravno prave velikosti, da pašejo v lowbudget standarde carry-on prtljage. Tako da nujno potrebujem enega:) mimogrede, na tem linku je zastonj kroj za eno drugo torbo iz te knjige.  In če si se slučajno začela počasi ukvarjat s šivanjem, specifično torbic, res toplo priporočam nakup te knjige, ker je polna informacij in lepih krojev. Jaz sem do zdaj zašila 3 torbe iz nje in vse so super in navodila so bila odlična.

  • Share/BookmarkKomentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !