BoberThe cake of thrones

Moj dragi je tako kot veliko odraslih fantov precej navdušen nad serijo Igra prestolov. In tudi meni je seveda precej simpatična, četudi sem po prvi sezoni začela brat knjige in sklenla, da jih ne bom nikoliNIKOLInikoli več, ko sem prišla do rdeče poroke. Prejšnje sezone šotem iz protesta bolj ali manj sploh nisem gledala, ampak sem znova začela. Za Khalesi. Ampak njo bo Geroge verjetno ubil čisto malo pred koncem, da bo še bolj bolelo.

In nekako je naletelo, da ima Norb rojstni dan (9.) in zagovor magistrske naloge(10.) tako rekoč na enak dan kot zadnji del 3. sezone. Pa sem dobila idejo, da mu naredim tako GOT torto.

Torta je nastala predvsem za to, ker kao šparama in sem se odločla da mu bom letos raje podarila doma narejene stvari, na koncu pa so njeni skupni stroški nanesli tolko, da bi mu dejansko lahko marsikaj pametnega kupla (15€ za srebrn prah, npr. Sicer ga mam še za ene 100 železnih prestolov, ampak ja…).

Četudi sem že 5x rekla da nikoli več ne bom delala fondanta/tičino mase doma, sem jo spet delala sama. V Klaseku, kjer sme kupla absurdno drag prah je namreč pol kg stane nekje 6 € in jaz sem sklepala, da je bom rabla vsaj kilo (pomoje bi na koncu prišla skozi tudi s pol). In tako kot vedno, se mi ni ravno ne vem kako posrečla, delno verjetno za to ker nikjer (doma. Drugače ga dobiš v lekarni, ampak v nedeljo so zaprte…) nisem našla glicerina in sem ga preprosto izpustila iz recepta. V moji predstavi je bil tale železnih prestol veliko bolj detajliran (in seveda velik, ampak o tem da sem spekla premalo torto za njegovo osnovo bomo molčali…) in dokler ga nisem premazala s srebrnim prahom ni izgledal nikakor. Zdaj vsaj nekak zgleda, tako da se je investicija očitno splačala. Kri je mamina odlična jagodna marmelada, ki je tudi namig kaj se skriva v notranjosti torte.

Spodnji del je nek omaž severu, ker je Norb tako kot večina oboževalcev serije privrženec bolj ali manj iztrebljene rodbine Stark. Tele rdeči listi bi naj bili listi heart treeja (khm, sploh niso nastali za to, ker imam do zdaj nikoli uporabljeno orodje za izdelovanje listov iz fondanta, a-a).

V moji predstavi je bila torta seveda veliko bolj imenitna, ampak rekla bi, da na koncu ni izpadla slabo. Glavno je, da bo slavljencu všeč. (ampak njemu mora biti tako všeč vse, kar pride izpod mojih prstov…) Če je dobra bomo pa še vidli.

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 Mavrični škrat (naročite se na komentarje) komentira:

  Kak noromegasuper dobro zgleda. Sedaj sem postal lačen…
  sam lušte nam delaš
  LP Mavrični

  Objava 9.06.2013, 19:57
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  hvala! upam, da bo res dobra… :)

  Objava 10.06.2013, 09:29
 3. 3 eowyn (naročite se na komentarje) komentira:

  Se že v naprej oproščam, ker moja objava ne bo v kontekstu s torto, ampak zanima me, če ti je že kdo omenil, da ne more prebrati celotnega besedila bloga, ker se mu na levem robu pojavi reklama, ki se ne da/je ne znam izbrisati?

  Objava 10.06.2013, 13:40
 4. 4 Mavrični škrat (naročite se na komentarje) komentira:

  @eowyn: to je pač siol.. dogaja se pa na vseh siolovih blogih.. lahk probaš mogoče add blocker

  Objava 10.06.2013, 13:44
 5. 5 aljosa komentira:

  ali pa rifrešaš tako dolgo, da je reklama skrita. zakon torta :)

  Objava 10.06.2013, 18:19
 6. 6 eowyn (naročite se na komentarje) komentira:

  Hvala za nasvete! :)

  Sedaj pa vprašanje v kontekstu s torto: nisem še uporabljala kupljene tičine mase, pa me zanima, kako reagira na zraku. Se npr. po 2.-3. dneh še vedno da rezati, ali se posuši in ob rezanju poka?

  Objava 12.06.2013, 14:26
 7. fenchurch 7 fenchurch komentira:

  Za kupljeno v praksi ne vem, ampak nasploh se tičino masa neverjetno hitro suši. Ko delaš z njo npr neke manjše okraske, moraš tisti kos, ki ga ne uporabljaš, vedno zavit v nek polivinil. Drugače poka ko jo oblikuješ. Po kakih 3eh dneh je verjetno že skorja čisto trda, ampak rezat se jo da lepo ponavadi.

  Objava 12.06.2013, 18:25

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !