Boberhome is where the wifi connects automatically

Pa sma preseljena v nov dom. Malo bolj proč od kozic, ampak čisto blizu nove nedeljske tržnice, zaradi katere poučeni ta del menda imenujejo “The new Nothing Hill”. Sobi imata neverjetno visoke strope, najina postelja je neverjetno nizka, omara pa gromozansko velika, zato se počutim tukaj še bolj tuje. Kot da sem splezala po fižolovki in zašla v velikanov grad.

Tale specifični del Hackneya, kamor sma se preselili, se imenuje tako kot izjemno znan angleški kitarist (in pevec) in je še bolj etnično raznolik. Po cesti se sprehajajo ženske, ki se jim izpod burk vidijo zgolj oči, skupine dečkov in moških, ki jim izpod klobukov od sredaj molijo dolgi črni kodri, temnoploti moški s turbani, …. in tu in tam kak beli hipster. Sosedi imajo cel vrt spremenjen v half pipe, najin mrzlostric landlord govori odlično slovensko in za dobrodošlico nama je njegova mama mrzalprateta?, kupila posteljnino z Uninon Jackom. In je strašno fajn tukaj, v teskotu imajo tako veliko področje »world fooda«, da ga verjetno nikoli ne bom dodobra spoznala, da o turških trgovinah naokrog sploh ne govorim. Pri turkih lahko kupiš tudi ajver (z E, ne A na koncu, ampak čisto enako dober) in vegeto in podobne stvari, ki te lahko spomnijo na dom. In baklave, za katere nihče ne razume, da si želiš kupit samo 2, ja 2, tako za prigriznit. Ker so tako odlične.

Kupila sma si že 5 malih sadik zelišč, 3 na flower marketu na Columbia road, ki je neverjetno zabavno kulturno doživetje (nekega dne bom napisala kaj več o vseh sobotnih in nedeljskih tržnicah tod naokrog) in kamor si boma naslednjo nedeljo šla kupit drevo. Ker lahko. In stane 8 funtov. V lidlu imajo ta teden šivalni stroj in z veliko težavo se zadržujem, da si ga ne bi kupla. Ampak najprej rabima še eno pisalno mizo in internet. Pa košarico za sadje. Vse ostalo naju je že pričakalo doma. Prvo jutro sma tako morala proslaviti s čisto pravim angleškim zajtrkom… :)

 • Share/BookmarkKomentarji

 1. 1 pikicavelika (naročite se na komentarje) komentira:

  Dobrodosla v UK. :) Mimgrede, ce se ti bo zahotelo slovenskih sestavin (in jogurta! navadnega, tekocega, brez dodatnega cukra) pojdi v Magazo ( magaza-balkanfood.co.uk ) Pa se je en kup trgovin & restavracij z “naso” ponudbo.

  Objava 31.07.2013, 22:49
 2. fenchurch 2 fenchurch komentira:

  Hvala:) Sem že slišala za Magzo, in zagotvo jo bom enkrat obiskala, ampak najprej se navdušujem nad vsem novim, česar nimamo doma:)

  Objava 1.08.2013, 10:04

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !