BoberČisto pravi piknik

Z Norbom se o marsičem ne strinjama in eno zmed takih globoko zasidranih nestrinjanj je tudi pomen besede “Piknik”. Po mojem piknik pomeni, da vzameš odejico, košaro polno dobrot (od nekdaj sme si želela posebno piknik košaro in Norb mi je željo končno izpolnil <3) in greš nekam ven, sedet na travo in jest zadeve iz košarice. Norb trdi, da piknik pomeni, da kupiš meso, zakuriš ogenj (magari na čisto navadnem plinskem žaru), ponavadi na terasi, spečeš meso in ga v družbi prijateljev in piva poješ.

Končno sma oba koncepta združila in prvič sončno soboto preživela povsem po Londonsko. V kovček za piknik sem spakirala marinirane piščančje prsi, testenisko solato, pivo in žar (Norb je že pred kar nekaj leti od mene v dar dobil prenosni žar, ki se zloži v 10 cm dolgo tubo. Potem si je kupil še zložljivo podlago za oglje, ampak ker smo imeli v Sloveniji zmeraj na voljo veliki plinski žar, ga skoraj nikoli nismo uporabljali). S prijatelji smo se odpravili v Victoria park (le ta je od milion parkov, ki sme jih do zdaj v Londonu spoznala, daleč najsimpatičnejši) in potem smo, tako kot nemalo skupinic okrog nas, zakurili svoj mali žar in piknikovali.

Dan smo zaključili s turnirjem spidmintona, ki opazujoče angleže zmeraj preseneti (is it tenis, is it squash? is it badminton?wtf is it?!?) in jaz sem sedemindvajesttisočič do konca prebrala 6. del Harrya Potterja (ne morem pomagat, vedno ko pridem v Anglijo dobim neskončno željo po tem, da bi ga brala:)). In čisto čisto počasi, čeprav ne zares, mi je postalo jasno, da živim v Veliki Britaniji. Ne v Londonu. Big ben in Temza in podobne zadeve so v moji glavi še zmeraj na stotine kilometrov proč.

ps: piščanec je mariniran v mešanici dijonske gorčice, olivnega olja, svežih zelišč in ketchupa. Solata je s testeninami, maldo špinačo, korenčkom, zeleno in svežim kozjim sirom. Po vrhu je zgolj olivno olje in malo balsamica. Njomnjom.

  • Share/BookmarkKomentarji

  1. 1 nish komentira:

    Oja, strinjam se s tabo. Tak je taprav piknik.

    Objava 11.08.2013, 22:54

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)Formiranje komentarja
Nazaj na Vrh | Tekstovno območje: Večje | Manjše

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !